Rijbewijs BE

Aanhangerrijlessen bij Van Kaam Rijopleiding

Wil je een aanhangwagen gaan rijden waarbij het totaal gewicht van de combinatie boven 3500 kg komt, dan heb je het rijbewijs E achter B nodig. Voor het halen van een BE-rijbewijs in de regio West-Brabant ben je aan het juiste adres. Wij bieden de lessen voor het rijbewijs BE aan in onder andere gemeente Halderberge, Roosendaal en Moerdijk.

START VANDAAG NOG!

Zet vandaag de eerste stap om je aanhangerrijbewijs te halen. Neem contact op voor het inplannen van je eerste rijles.

Wanneer heb je een BE-rijbewijs nodig?

Er is veel misverstand over het feit wanneer je nu wel of niet moet beschikken over het rijbewijs E achter B (of BE).

Vanaf januari 2013 zijn deze regels gewijzigd. Heb je het rijbewijs E bij BE behaald voor 18 januari 2013 dan verandert er voor jou niets.

De rijbewijscategorie B (personenauto) geldt voor een personenauto met een aanhanger van maximaal 750 kilo. Is de aanhanger zwaarder dan 750 kilo? Dan is rijbewijs BE verplicht als de toegestane maximum massa van de combinatie meer bedraagt dan 3.500 kilo. De aanhanger mag wel zwaarder zijn dan de auto. Uit het kentekenbewijs van de auto moet blijken of de auto een dergelijke zware aanhanger wel mag en kan trekken.

Het BE rijbewijs is dus voor bestuurders van een personenauto met aanhanger (of trailer of caravan) waarvan het gewicht van de totale combinatie zwaarder is dan 3.500 kg.

Praktijklessen

Voor het rijbewijs E bij B is alleen een praktijkexamen nodig. Het aantal lessen is afhankelijk van je ervaring. Daarom beginnen we altijd met een intake van 3 uur en daarna stemmen we af hoeveel lessen je nog nodig hebt op de dag van je examen. De opleiding wordt dus aangeboden op 2 dagen.

Prijzen

Pakketprijs

  • 5 uur les
  • Praktijkexamen

€ 550,-

Prakijklessen

Aanhangerles per uur€ 65,-


Examenkosten

Praktijkexamen aanhanger€ 250,-

START VANDAAG NOG!

Zet vandaag de eerste stap om je aanhangerrijbewijs te halen. Neem contact op voor het inplannen van je eerste rijles.