Motorrijbewijs

Motorrijlessen bij Van Kaam Rijopleiding

Wil jij ook dat gevoel van vrijheid en ruimte beleven? En nooit meer in de file staan? Haal dan je motorrijbewijs bij van Kaam Rijopleiding en pak lekker de motor als het jou uitkomt. Woon je in de regio West-Brabant? Kom dan naar van Kaam Rijopleiding voor het motorrijbewijs. Bij ons ben je aan het juiste adres voor jouw rijopleiding.

START VANDAAG NOG!

Zet vandaag de eerste stap naar het halen van je motorrijbewijs. Neem contact op voor het inplannen van je eerste rijles.

Praktijklessen

Ben je in bezit van een autorijbewijs, dan kan je gelijk beginnen met lessen. Dus voordat je de theorie hebt gehaald. Heb je echter geen autorijbewijs dan moet je de theorie halen voor je begint met lessen.

De praktijklessen zijn bij ons altijd 2 uur, ivm omkleden en het verplaatsen naar het oefengebied en na afloop weer terug naar de rijschool.

Beschermende kleding en helmen kun je eventueel kosteloos gebruiken op de rijschool. Zelf moet je zorgen voor schoenen die de enkel bedekken. Onze instructeur begeleidt jou op zijn eigen instructeursmotor, iets wat eventuele demonstraties overzichtelijk houd.

Theorie

Voor theorielessen verwijs ik je graag door naar onze collega’s. Kijk op de pagina “Theorie halen” voor meer informatie.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen bestaat bij de motor opleiding uit 2 delen.

AVB
Het eerste gedeelte dat is het examen bijzondere verrichtingen. Hier wordt je getoetst op voertuigbeheersing door middel van wat oefeningen. O.a balansoefeningen, remproeven, slaloms en uitwijkoefeningen.

Is dit examen voldoende afgerond dan gaan we over naar het laatste gedeelte.

AVD
Dit bestaat uit het examen Verkeersdeelneming. Dan moet je kunnen laten zien dat je met de motor veilig door het verkeer kan manoeuvreren. Denk aan, rijden in de stad, op de snelweg bochttechniek enz.

Heeft u nog vragen over de verschillende categorieën binnen het motorrijbewijs, neem contact op met onze rijschool of bekijk de volgende link:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/voertuigen-op-de-weg/vraag-en-antwoord/rijbewijs-motor

Prijzen

Prakijklessen

Motorrijles per uur (meestal blok van 2 uur)€ 50,-


Examenkosten

Examen voertuigbeheersing (AVB)€ 200,-
Examen verkeersdeelneming (AVD)€ 250,-
Theorie examen (ATH)€ 55,-

 

START VANDAAG NOG!

Zet vandaag de eerste stap naar het halen van je motorrijbewijs. Neem contact op voor het inplannen van je eerste rijles.